Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Το πιο όμορφο ρεπορτάζ για τα Χριστούγεννα: Επίσκεψη στο Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης του Π.Π. ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας



Η γλώσσα έχει οριστεί ως ένας κώδικας με τον οποίο οι ιδέες για τον κόσμο παρουσιάζονται μέσω ενός συστήματος συμβατικών συμβόλων για επικοινωνία. Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί κύρια τη γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας. Τι είναι όμως επικοινωνία; 
Στις 23 Δεκεμβρίου του 2014 οι μαθητές του Π.Π. ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας μαζί με τους καθηγητές τους Ξ. Αλμπανάκη, Γ. Κατσάνη και Θ. Κουρέα είχαν τη χαρά να επισκεφθούν το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης και να παρακολουθήσουν τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους. 

Από την πιο γλυκιά Χριστουγεννιάτικη γιορτή...

     Το σχολείο έχει δυναμική παρουσία στην τοπική, εκπαιδευτική κοινωνία και στην Ευρώπη σπάζοντας την απομόνωση και την περιθωριοποίηση των κωφών και βαρήκοων εφήβων.

Η επίσκεψη σφράγισε τη διασχολική συνεργασία που υφίσταται από την αρχή της σχολικής χρονιάς, η οποία θα συνεχιστεί ακόμη πιο δυναμικά! Οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί ενθουσιάστηκαν με τους συμμαθητές τους, οι οποίοι πραγματικά τους αγκάλιασαν.

Ίσως τελικά τα "λόγια" να μην είναι πάντα ο πιο αποδοτικός  τρόπος επικοινωνίας και τα "χειροκροτήματα" να μη χρειάζεται να είναι θορυβώδη για να είναι αληθινά όπως πολύ σωστά μας δίδαξαν οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης.


Ο δικός μας χαιρετισμός για τους φίλους μας γιατί στο Σχολείο...
"Γέφυρες χτίζουμε και φράγματα γκρεμίζουμε"

Οι κάρτες....που πρόσφεραν οι μαθητές του Π.Π. ΓΕΛ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας




Στιγμιότυπα από τη γιορτή...









Χρόνια Πολλά κι Ευλογημένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου