Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα με τους μαθητές του Π.Π. ΓΕΛ ΠΑ.ΜΑΚ

γράφει η Αθηνά Νεστοροπούλου

Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 το χώρο του σχολείου μας επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου των καθηγητών,  για να μιλήσει για το ρόλο της Εκκλησίας και τη σημασία της Όρθόδοξης πίστης στους μαθητές και για να δώσει συνέντευξη στην ομάδα δημοσιογραφίας του σχολείου, με θέμα : «Το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης».
 



Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του επεσήμανε τα εξής: «Οι νέοι ζητούν από την Εκκλησία να υιοθετήσει σύγχρονους τρόπους έκφρασης, όπως είναι η χρήση πιο μοντέρνας γλώσσας. Ζητούν να καλλιεργήσει τον εθελοντισμό, να έχει έντονη παρουσία στο διαδίκτυο. Η Μητρόπολή μας έχει δώσει προτεραιότητα σε όλα αυτά, για τούτο και δημιούργησε το Ίδρυμα Νεότητας . Ο απώτερος σκοπός όλων αυτών είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τον Ευαγγελικό λόγο. Ακόμη, αρκετοί νέοι άνθρωποι θέτουν το θέμα εκσυγχρονισμού της Εκκλησίας. Ωστόσο, είναι γεγονός αναντίρρητο ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν μπορεί να συζητήσει αλλαγές σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο της πίστεώς μας.»
Στη συνέχεια τα παιδιά προβληματισμένα από τον λόγο του Σεβασμιωτάτου εξέφρασαν απορίες πάνω σε κοινωνικά και θρησκευτικά θέματα που τα απασχολούσαν. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε κεράσματα στους μαθητές και ως ευλογία μια εικόνα των Τριών Ιεραρχών.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου