Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

"Το να δίνεις είναι η καλύτερη επικοινωνία": Επίσκεψη στη ενορία Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως

Στις 1 Δεκεμβρίου του 2014 οι μαθητές του Ομίλου Δημοσιογραφίας είχαν την ευκαιρία  να επισκεφθούν - με πρωτοβουλία της θεολόγου του σχολείου μας - τον Ι. Ναό του Αγ. Γεωργίου Νεαπόλεως, ώστε να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και να προβληματισθούν για την αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού.
Ο Σεβασμιώτατος Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας έχει αναφέρει άλλοτε σε ομιλία του ότι: «Η Εκκλησία με τον όρο αγάπη εννοεί την κοινωνική ευθύνη. Πρέπει όλοι να μπολιάσουν τις ψυχές των παιδιών με το πνεύμα της κοινωνικής ευθύνης. Είναι σημαντικό τα παιδιά να μάθουν να δίνουν από το υστέρημά τους για την ανακούφιση των αναγκεμένων αδερφών».
Στο χώρο του Ι. Ναού του Αγίου Γεωργίου υποδέχτηκε τους μαθητές ο πατήρ Ελευθέριος, ο οποίος εργάζεται με αστείρευτη αγάπη. Μίλησε στους μαθητές και τους ξενάγησε στους χώρους όπου οι ενορίτες μας καταθέτουν την αγάπη τους προς τους αδύναμους συνανθρώπους μας φέρνοντας τρόφιμα και ρούχα και όπου οι ευσεβείς κυρίες της ενορίας μαγειρεύουν για τη καθημερινή τράπεζα των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.
Οι μαθητές μας πήραν συνέντευξη από τον ιερέα και τις κυρίες της Ενορίας μας, οι οποίες βοηθούν αφιλοκερδώς το έργο της Εκκλησίας.





Τη συνέντευξη πήρε ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου Παναγιώτης Κεραμάρης.
 
 Συγχαρητήρια σε αυτούς τους "διάκονους" που δίνουν αξία στη λέξη Άνθρωπος και κάνουν όλους εμάς να συνειδητοποιήσουμε ότι "Το να δίνεις είναι η καλύτερη επικοινωνία".
Η δράση όμως δεν σταμάτησε εκεί. Οι μαθητές συγκέντρωσαν τρόφιμα στο σχολείο με δική τους πρωτοβουλία, ευαισθητοποιημένοι από την επίσκεψή τους εκεί, αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορούσε να φανεί χρήσιμο στο έργο της ενορίας.
Μετά από λίγες εβδομάδες αντιπροσωπεία από την σχολική μας κοινότητα επισκέφθηκε ξανά το χώρο του συσσιτίου του Ι. Ναού του Αγίου Γεωργίου και τα παρέδωσε με μεγάλη χαρά. Μία μικρή υλική κατάθεση, μία μεγάλη κατάθεση ψυχής από όλους εμάς και τους μαθητές του Π.Π. ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου