Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Νέοι Δημοσιογράφοι για το περιβάλλον


Significance of Environmental Ethics

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των oμίλων "Δημοσιογραφίας" και "Γλώσσας και Ρητορικής" του σχολείου και των περιβαλλοντικών προγραμμάτων που υλοποιούμε ενταχθήκαμε σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στο δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης "Νέοι Δημοσιογράφοι για το περιβάλλον" που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιηθούμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους συμμαθητές, τους συμπολίτες μας και τους πολίτες του κόσμου γύρω από θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Οι μαθητές δούλεψαν με φαντασία καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις για την ανάδειξη θεμάτων περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, όπως άρθρα, φωτογραφίες και βίντεο.

Οι προτάσεις τους αυτές δημοσιεύθηκαν στα blog «Δημοσιογραφίας», «Γλώσσας και Ρητορικής» καθώς και θα παρουσιασθούν στο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2015 που υλοποιείται σε συνεργασία του γραφείου Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Θεσσαλονίκης με τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών τον Απρίλιο του 2015.

Video ομάδας μαθητών της Β΄Λυκείου: Earth Caring About The World, Helping The Environment


  Έκθεση φωτογραφιών του Ξενοφώντα Παπαδόπουλου, Α΄Λυκείου: «Natural Beauties of Thessaloniki»

   This photography series, «Natural Beauties of Thessaloniki», starts with an image which was taken on the 8th of March 2015 in the morning from Kouri Mountain which is located near to Asvestochori. It depicts a part of the snowy forest and road. The purpose of this album of photographs is to show an example of the natural habitat of Thessaloniki and sensitize peoples’ awareness to protect it.   Δεν υπάρχουν σχόλια:

   Δημοσίευση σχολίου