Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Στιγμιότυπα από το 1ο Μαθητικό Θεολογικό ΣυνέδριοΜε δύο ομάδες μαθητών συμμετείχε το σχολείο μας στο 1ο Θεολογικό Μαθητικό Συνέδριο αποκομίζοντας πλούσιες εμπειρίες. Η συμμετοχή σχολείων στο συνέδριο ήταν εντυπωσιακή κάτι που δείχνει το ενεργό ενδιαφέρον μαθητών και εκπαιδευτικών για τέτοιου είδους δράσεις και για την ίδια τη Θεολογία. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ελπίζουμε να επαναληφθεί!Ένα οδοιπορικό αγάπης: Το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως 

Αναστάσιος Μυρωδικός, Αθηνά Νεστοροπούλου, Χρήστος Πασχαλίδης, Kεραμάρης Παναγιώτης, Απόστολος Αργυρός


Η Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ιδρύθηκε με το 411/16.04.1974 Νομοθετικό Διάταγμα της Ελληνικής Κυβέρνησης, αφού προηγήθηκε σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και είναι μια από τις πιο ενεργές ενορίες της Θεσσαλονίκης. Με δραστηριότητες που υπερβαίνουν τις δεκαπέντε, προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί στους ενορίτες της. Στο βηματισμό του Σεβασμιότατου, Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα στοιχήθηκαν και οι μαθητές του Π.Π. ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας κάνοντας ένα οδοιπορικό αγάπης που ενέπνευσε τη σκέψη, τη ζωή και την δράση μας μέσα στο κοινωνικό σύνολο και με άξονα αυτό το οδοιπορικό σχεδιάστηκαν μία σειρά από δράσεις κάνοντας ένα μικρό σταθμό σε κάθε μία από αυτές. 

«Μνημεία της Κωνσταντινούπολης»
Στη διάρκεια της ερευνητικής εργασίας "Επιδράσεις της θρησκείας στην τέχνη και τον πολιτισμό" οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του Π.Π.ΓΕΛ. ΠΑ.ΜΑΚ. δημιούργησαν τα δικά τους εικονικά μουσεία μέσω του λογισμικού «artsteps» (http://www.artsteps.com/). Οι μαθητές αφού διδάχθηκαν τις ενότητες των θρησκευτικών που αφορούσαν τη βυζαντινή τέχνη και την αγιογραφία προσπάθησαν να δημιουργήσουν συνεργατικά ένα μουσείο. Προηγήθηκαν εικονικές περιηγήσεις σε διάφορα ελληνικά και ξένα μουσεία, περιηγήσεις εκκλησιών και τέλος προβολή παρουσίασης για τη σημασία των εκθεμάτων ενός μουσείου και τη σημειολογία της εικόνας από τη διδάσκουσα. 

Μαθητές: Νικολόπουλος Αχιλλέα, Παπίας Αθανάσιος, Πλάτανος Φώτης, Πούλιος Ηλίας


Μετέωρα: Ουράνια Πολιτεία
Poster από το μαθητή Θανάση Παπία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου