Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Καλό καλοκαίρι!Μία ολόκληρη χρονιά πέρασε και οι μαθητές μας άφησαν πίσω το δημοσιογραφικό αποτύπωμά τους. Στην πορεία της λειτουργίας του Ομίλου Δημοσιογραφίας, οι μαθητές δούλεψαν σαν αληθινή σαν ομάδα, αναπτύσσοντας ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια των συναντησεων μας οι μαθητές κατάφεραν να αναγνωρίζουν τα είδη του δημοσιογραφικού λόγου σε έντυπα, αλλά και σε εκπομπές, και κυρίως στις ειδήσεις και στα ρεπορτάζ. Έμαθαν να γράφουν αποτελεσματικά ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις της ενημέρωσης και να αξιολογούν την εκδοτική γραμμή εντύπων και καναλιών. Το γεγονός ότι η συμμετοχή των μαθητών ήταν εθελοντική και όχι υποχρεωτική, αποδεικνύει ότι όλοι οι μαθητές είχαν ουσιαστικό κίνητρο για μάθηση και γνώση, και με γνήσιο και πραγματικό ενδιαφέρον για απόκτηση εφοδίων για το μέλλον τους. Τα στοιχεία αυτά έδρασαν σαν κίνητρα αμοιβαίας εκτίμησης και αναγνώρισης μεταξύ των μαθητών. Στον Όμιλο οι μαθητές γνώρισαν τις νέες μορφές δημοσιογραφίας και τη σχέση των τεχνολογιών με αυτήν. Ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους των ΜΜΕ και επαγγελματίες δημοσιογράφους με πείρα στο αντικείμενό τους. Λειτούργησαν ως αληθινοί ρεπόρτερ με κώδικα δεοντολογίας ή ως αθλητικογράφοι ή συντάκτες εφημερίδας.
Παραγόμενα:
 •  Δημιουργία ιστολογίου http://omilosdimosiografiaslykpeir.blogspot.gr/.
 • Δημιουργία της δικής τους ψηφιακής έκδοση. http://omilosdimosiografiaslykpeir.blogspot.gr/2015/03/3o-2015.html. Το ηλεκτρονικό περιοδικό του σχολείου μας είναι ανοικτό σε όλους τους μαθητές, οι οποίοι θέλουν να δημοσιεύσουν κάτι είτε ατομικά είτε ως συλλογική εργασία. οι μαθητές και πήραν αποκλειστικές συνεντεύξεις.
 • Ένταξη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στο δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης "Νέοι Δημοσιογράφοι για το περιβάλλον", http://www.youngreporters.org/ .
 • Συνεργασία με το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
 • Δημιουργία τηλεοπτικού σποτ για την προστασία του περιβάλλοντος https://www.youtube.com/watch?v=3GHEFsPd54U.
 •  Συμμετοχή μαθητών στο μαθητικό Θεολογικό συνέδριο http://omilosdimosiografiaslykpeir.blogspot.gr/2015/03/1.html.
 • Ρεπορτάζ για τα Χριστούγεννα: Επίσκεψη στο Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης του Π.Π. ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας http://omilosdimosiografiaslykpeir.blogspot.gr/2014/12/blog-post_25.html.
 •  Επίσκεψη στη ενορία Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως http://omilosdimosiografiaslykpeir.blogspot.gr/2014/12/blog-post_17.html
 •  Συνέντευξη από το Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
 • Συνέντευξη από το Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών κ. Σ. Δανιηλίδη http://omilosdimosiografiaslykpeir.blogspot.gr/search?updated-max=2014-12-23T13:37:00-08:00&max-results=7&start=7&by-date=false
 • Συμμετοχή μαθητών στο European School Radio
 • Διοργάνωση ημερίδας δημοσιογραφίας http://omilosdimosiografiaslykpeir.blogspot.gr/2014/11/h.html.
 • Ο Όμιλος λειτουργούσε μετά το ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου, και υπήρχαν μαθητές από γειτονικά λύκεια που απείχαν αρκετά μακριά, επιβαρύνοντας έτσι το ημερήσιο πρόγραμμά τους. Είναι αξιοσημείωτη η επιθυμία των μαθητών να συμμετάσχουν ξανά και την επόμενη χρονιά στον Όμιλο, εμπλουτίζοντας τόσο τις γνώσεις τους όσο και τα επαγγελματικά του εφόδια για το μέλλον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου