Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Αθλητισμός VS τηλεόρασης



της Ζώγιας Καλούδη
Όμιλος Δημοσιογραφίας Π.Π. ΓΕΛ ΠΑ. ΜΑΚ

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά της παχυσαρκίας ( 24 Οκτωβρίου 2014 ) έγιναν ομιλίες σε όλες της βαθμίδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των νέων στο σχετικό θέμα. Στο Π.Π.ΓΕΛ ΠΑ.ΜΑΚ έγινε προβολή επιμορφωτικού βίντεο με σχετικές έρευνες που επισημαίνουν την ραγδαία εξάπλωση της παχυσαρκίας και ιδιαίτερα της παιδικής.



Η ενημέρωση έγινε από τον καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Γ. Κατσάνη σε αντιπαραβολή με την έλλειψη άσκησης και τα μειωμένα επίπεδα ενασχόλησης με τον αθλητισμό να αποτελούν τα κυριότερα αίτια αυτού.


Μέσω της προβολής  του βίντεο έγιναν προτάσεις για σωστή και υγιεινή διατροφή ενώ επίσης θίχτηκε το θέμα της υπερκατανάλωσης του έτοιμου φαγητού σε υπέρλογα ποσοστά στην Ελλάδα.
Γενικότερα ήταν μια δράση που στόχευε όχι στην διάκριση των μαθητών λόγω σωματικής διάπλασης αλλά στην άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου της συνεχώς αυξανόμενης παιδικής παχυσαρκίας που μαστίζει τον δυτικό κόσμο και ιδιαίτερα την Ελλάδα μέσα από την άθληση και την ισορροπημένη διατροφή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου