Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Αποτίμηση-Αποτελέσματα Ομίλου 2016



    Στην πορεία της λειτουργίας του ομίλου, οι μαθητές κατάφεραν να αναγνωρίζουν τα είδη του δημοσιογραφικού λόγου, ανεξάρτητα από τον τρόπο που ονομάζονται σε έντυπα και εκπομπές, και κυρίως τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ. Έμαθαν να γράφουν αποτελεσματικά ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις της ενημέρωσης και να αξιολογεί την εκδοτική γραμμή εντύπων και καναλιών. Το γεγονός ότι η συμμετοχή των μαθητών ήταν εθελοντική και όχι υποχρεωτική, αποδεικνύει ότι όλοι οι μαθητές είχαν ουσιαστικό κίνητρο για μάθηση και γνώση, και με γνήσιο και πραγματικό ενδιαφέρον για απόκτηση εφοδίων για το μέλλον τους. Τα στοιχεία αυτά έδρασαν σαν κίνητρα αμοιβαίας εκτίμησης και αναγνώρισης μεταξύ των μαθητών.
    Στον Όμιλο οι μαθητές γνώρισαν τις νέες μορφές δημοσιογραφίας και τη σχέση των τεχνολογιών με αυτήν. Ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους των ΜΜΕ και επαγγελματίες δημοσιογράφους με πείρα στο αντικείμενό τους. Λειτούργησαν ως αληθινοί ρεπόρτερ με κώδικα δεοντολογίας ή ως αθλητικογράφοι ή συντάκτες εφημερίδας. Το ηλεκτρονικό περιοδικό του σχολείου μας είναι ανοικτό σε όλους τους μαθητές, οι οποίοι θέλουν να δημοσιεύσουν κάτι είτε ατομικά είτε ως συλλογική εργασία.
      Ο Όμιλος λειτουργούσε μετά το ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου, και υπήρχαν μαθητές από γειτονικά λύκεια που απείχαν αρκετά μακριά, επιβαρύνοντας έτσι το ημερήσιο πρόγραμμά τους. Είναι αξιοσημείωτη η επιθυμία των μαθητών να συμμετάσχουν ξανά και την επόμενη χρονιά στον Όμιλο, εμπλουτίζοντας τόσο τις γνώσεις τους όσο και τα επαγγελματικά του εφόδια για το μέλλον τους.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την άψογη συνεργασία τους!



Παραγόμενα ομίλου: